باکس کف خواب پریز برق | جعبه کلید کف خواب توکار
باکس کف خواب و یا دیوار خواب ترکیبی از یک دریچه و یک جعبه توکار است که در داخل کف سازی قرار گرفته و امکان دسترسی به پریز های برق و سوکت شبکه را به کابران می دهد.
علت استفاده از این جعبه های کف خواب به جای پریزهای برق عادی بخاطر محدودیت در فضاهای اداری، نداشتن دیوار جهت نصب پریز، اجرای کابل کشی ساختار یافته، زیبایی بصری و افزایش سطح دسترسی کابران از تجهیزات برقی است.
استفاده از این باکس های کف خواب برق مانع از تجمع سیم ها در یک فضا شده و همچنین می توانند کمکی برای پیاده سازی کابل کشی ساختار یافته باشد.
این نوع استفاده از باکس کف خواب ها برای توزیع نیرو و شبکه در داخل پروژه های لوکس و اداری مورد توجه بسیاری از سازندگان و آرشیتکت های خوش ذوق قرارگرفته است.
موارد کاربرد جعبه های پریز برق دفنی یا کف خواب
استفاده از پریز های کف خواب معمولا در موارد ذیل صورت می گیرد:
- نمایشگاه های ماشین
- رووف گاردن در ساختمان های لوکس
- فضاهای اداری در زیر میز های اداری OPEN OFFICE
- فرودگاه ها در قسمت های مختلف برای تجهیزات و همچنین برای محل استراحت مسافران
- بیمارستان ها در محل تجهیزات اتاق عمل یا محل قرارگیری میز های اداری، محل انتظار همراهان بیمار
چگونه کف خواب را انتخاب کنیم؟
مواردی که می بایست در انتخاب کف خواب ها بررسی کنیم عبارتست از:
-
تعداد ماژول ها
- شرکت های سازنده کف خواب بر حسب تعداد ماژول های سایز 45 که در داخل کف خواب نصب می شوند سایز کف خواب خود را مشخص می کنند.
-
به این معنا که اگر نیاز شما استفاده از 4 عدد پریز برق و 2 عدد سوکت شبکه باشد شما نیاز به بک کف خواب 12 ماژول دارید به هر پریز برق ارت دار دو ماژول فضا نیاز دارد. لازم به ذکر است رویه های مربوط به سوکت های شبکه می تواند تک فیش یا دو فیش باشد ولی هر فیس پلیت یا رویه دو ماژول فضا نیاز دارد.
تعداد ماژول های نرمال برای جعبه های پریز کف خواب:
- 1 ماژول
- 6 ماژول
- 12 ماژول
- 16 ماژول
- 24 ماژول
2. جنس جعبه پریز کف خواب برق( پلاستیکی یا فلزی)
همانطور که می دانید باکس کف خواب ها روی زمین نصب می شوند به همین دلیل به شدت در معرض فشار های ناشی از وزن افراد، میز های اداری، کشنده های کالا، تجهیزات شستشو و ضربات قراردارند. در صورتی که در انتخاب متریال جعبه های پریز کف انتخاب صحیح صورت نگیرد به سرعت این جعبه ها تخریب شده و تعویض آنها هم از لحاظ قیمت، هم از لحاظ زمان مورد نیاز جهت تعویض و درنهایت زیبایی محیط اصلا مقرون به صرفه نیست. به همین خاطر در اکثر پروژه ها این تجهیزات بعد از تخریب تعویض نشده و فضایی که در آن قرار دارند را نه تنها زیبا نمیکنند بلکه به یکی از مشکلات غیر قابل حل تبدیل می شوند.
برای تعیین جنس کف خواب باید موارد استفاده دقیقا مشخص باشد نکات ذیل را برای انتخاب کف خواب در نظر بگیرید.
کف خواب های برق پلاستیکی به خاطر ضعف در محل لولای درب به شدت در برابر ضربه یا فشار حساس بوده و به سرعت تخریب می شوند.لذا در صورت نیاز به خرید کف خواب های پلاستیکی باید موارد ذیل را در نظر داشته باشید:
- در درب و رویه کف خواب می بایست ورق سایز 2 میلی متر نصب شده باشد تا زمانیکه افراد از روی کف خواب عبور می کنند بدنه پلاستیکی نشکند و همچنین صدای کمتری تولید کند.
- لولای درب پلاستیکی که داخل بدنه کف خواب قرار می گیرد می بایست فلزی باشد تا به مرور زمان با کوچکترین ضربه ای نشکند.
- محل خروج کابل ها می باست دارای محافظ باشد زیرا کابلی که از درب کف خواب خارج شده است در اثر فشار ناشی از پا و گوشه کف خواب به سرعت قطع می شود.
- پلاستیک استفاده شده برای ساخت نباید از پلاستیک خشک باشد و بهتر از پلی آمید یا پلی کربنات باشد.
- سیستم ارت برای پریز های کف خواب ها می بایست به دقت اجرا گردد.
- کف خواب برق فلزی در مواردی استفاده می شوند که کاربر یا مشاور برق به محصولی با دوام بالا و زیبایی منحصر بفرد نیاز دارد. جعبه های پریز کف خواب فلزی که معمولا از جنس استنلس استیل و آلومینیوم دایکاست هستند می توانند هردو این اهداف را برای کافرما فراهم کنند ولی موارد ذیل می بایست مورد توجه قرار گیرد.
- کف خواب های فلزی می بایست از جنس استنلس استیل ضد زنگ و از نوع نگیر باشند تا خاصیت اهنربایی نداشته باشند.
- کف خواب های استیل دارای تحمل وزن بسیار زیاد بوده و لذا مناسب برای فضاهای پر رفت و آمد هستند.
- کف خواب دایکاست با درب های بدون IP تک صفحه ای در برابر فشار و ضربات به مرور زمان می شکند لذا می باست در مسیر های پر تنش و رفت آمد استفاده نشوند.
- کف خواب های دایکاست که مخصوص فشار های بالا مثل نمایشگا های ماشین طراحی شده اند داری طراحی منحصر بفردی در درب هستن که از شکسته شدن آن جلوگیری می کند.
-
در محل خروج کابل حتما باید محافظ کابل وجود داشته باشد چراکه در صورت زخمی شدن کابل در اثر فشار امکان برقگرفتگی و همچنین تحریک شدن محافظ جان و قطعی برق وجود خواهد داشت. البته در صورت زخمی شدن کابل در کف خواب های پلاستیکی بدون محافظ هم همین اتفاق رخ خواهد داد.
ابعاد نرمال برای جعبه های پریز دفنی یا کف خواب:
- 10*10
- 10*20
- 20*20
- 26*26
جعبه کف خواب مقاوم در برابر نفوذ آب – IP66
در فضاهای خارجی ساختمان که مسقف نبوده و یا درفضاهایی که احتمال نفوذ آب ناشی از شست و شو یا باران وجود دارد میب ایست از کف خواب هایی استفاده گردد که در مقابل نفوذ آب مقاوم هستند.
البته این مقاومت فقط در زمانی که که کابل ها وصل نیستند برقرار است و در زمان اتصال کابل این IP در بالاترین حد ممکن IP20 را دارد.
همانطور که اشاره شد جعبه های پریز برق کف خواب شامل یک رویه یا درب پریز کف خواب هستند که در داخل یک جعبه توکار قرارمی گیرند. این جعبه در زیر بتن یا سطح کار دفن شده و لوله های برق وارد آن می شوند. این جعبه ها محل عبور کابل های برق از یک جعبه به جعبه بعدی هستند و همچنین فشار وارد شده از طرف درب جعبه ناشی از فشار پا روی آنها وارد می شود.در صورتی که این جعبه پلاستیکی باشد معمولا جعبه ها در زمان اجرا و قبل از بهره برداری خواهد شکست.
معمولا در بازار این جعبه ها از پلاستیک ساخته می شوند ولی در حال حاضر و باتوجه به اینکه پلاستیک به سرعت بر اثر فشار و ضربه در مراحل ساخت ساختمان تخریب یا تغییر شکل می دهد از جعبه های فلزی ساخته شده از ورق گالوانیزه استفاده می شود.
این جعبه ها براساس نیاز دارای محل ورود لوله یا داکت هستند. حتی می توان به صورت دو منظوره ساخته شود. جعبه های زیرین فلزی از لحاظ کیفیت کار و دوام قابل مقایسه با جعبه های پلاستیکی نیستند و از دیدگاه مشاوران نخبه تنها این نوع از جعبه های زیرین مناسب برای دفن داخل بتن هستند.
ارتفاع نصب کف خواب دقیقا به این جعبه بستگی دارد. این جعبه ها از ارتفاع 5.5 سانتی متر تا 14 سانتی متر موجود هستند.
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
قیمت جعبه پریز برق کف خواب یا دفنی:
قیمت پریز های کف خواب بسته به جنس آن و تعداد ماژول ها و ابعاد آن متفاوت است ولی به صورت سر انگشتی مشاورین برق می توانند از 500 هزار تومان تا 1700 هزار تومان برای این تجهیزات در نظر بگیرند.
مراحل نصب کف خواب:
- نصب جعبه زیرین، کفی یا back box
- وارد کردن کابل های برق و شبکه داخل جعبه زیرین
- سربندی پریز های برق و شبکه
- قراردادن بدنه کف خواب
- قراردادن پریز ها داخل ساپورت
- فیکس کردن ساپورت ها در محل قرارگیری روی بدنه کف خواب
- اتصال سوکت تجهیزی که به پریز برق نیاز دارد
- بستن درب کف خواب و باز نگه داشتن محافظ کابل
برای دیدن ویدئو محصولات اینجا کلیک کنید.
ویژگی های منحصر بفرد کف خواب های OBO
- طراحی منحصر بفرد و منطبق بر متریال کف زمین
- در اندازه های مختلف (از 10 سانتی متر تا 26 سانتی متر)
- در رنگ های متنوع (رنگ های موجود مشکی، طوسی و قهوه ای)
- محصولی مقاوم در برابر ضربه و فشار (ساخته شده از پلی کربنات)
- دارای استاندارد صوتی (در هنگام عبور از روی کف خواب صدای بسیار کمی تولید میکند)
- ماژولار (قابلیت نصب انواع مختلف پریز ها، سوکت شبکه و تلفن و حتی فیبر نوری را دارد)
جهت دریافت کاتالوگ و توضیحات کامل تر اینجا کلیک نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.
جهت مشاهده تصاویر بیشتر اینجا کلیک کنید.