ترمینال ها و انواع آن
ترمینال های برق از پرکاربردترین قطعات در صنعت برق می باشد و اساسا” اتصال بین تجهیزات را فراهم می کند. از این ابزار جهت انشعاب گیری از سیم ها در تابلوهای برق استفاده می شود و همچنین برای افزایش طول سیم و استفاده از یک زوج سرسیم فیش نری و مادگی استفاده می شود. از خصوصیات مهم ترمینال ها این است که می توان با شماره گذاری روی ترمینال ها، عیب یابی را سهل تر کرد. عایق بودن محفظه پلاستیکی ترمینال ها مانع از شوک های الکتریکی می شود.
شرکت OBO ارائه کننده ترمینال های برق در 5 مدل از جنس ترموپلاستیک ها (پلی آمید، پلی کرینات) می باشد که این نوع ترمینال ها غیر قابل اشتعال تا 960 درجه سانتیگراد بوده و از استاندارد کیفیت اروپایی VDE برخوردار می باشد و کاملا” منطبق با استانداردهای روز دنیا ساخته شده اند.
انواع ترمینال ها:
ترمینال پیچی :
این نوع ترمینال برای اتصال دو یا چند رسانا با یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند. از مزایای این نوع ترمنیال سهولت و سرعت بالا در استفاده از آن جهت اتصال یا عدم اتصال می باشد. این نوع ترمینال بدون استفاده از هیچ ابزاری، با دست روی سیم های مورد اتصال پیچانده می شود و نیازی به عایق کاری هم نیست.
ترمینال ریلی (بدون پیچ):
این ترمینال جهت نصب به روی ریل بر روی تابلو استفاده می شود و قابلیت اضافه و کم کردن آنها بر روی پل وجود دارد. پس از نصب ترمینال بر روی ریل، سیستم ورودی ترجیجا” وایر شو، در یک سلول ترمینال قرار گرفته و به وسیله سیم گیری که توسط پیچ مستحکم می گردد، به سلول ترمینال متصل می گردد. سیستم خروجی هم به همین ترتیب در سلول دیگر قرار می گیرد. وظیفه این ترمینال ایجاد اتصال بین ورودی و خروجی ها و امکان قطع نیز می باشد.
ترمینال شاخه ای:
این ترمینال جهت انشعاب گیری از سیم ها در محیط های گوناگون استفاده می گردد و دارای یک سلول ورودی و یک یا چند سلول خروجی می باشد. این ترمینال به واسطه سیم گیر پیچی به یکدیگر متصل می شوند.
این یک اتصال موقت است که به دفعات می توان اتصال و جدا سازی مجدد داشت. این ترمینال ها معمولا” به صورت شاخه ای 12 سلولی ارائه می شوند که به راحتی می توان به قطعات کوچکتری تقسیم کرد.